Bananenbroodgranola

bananenbroodgranola 2

Bananenbroodgranola, wat is dat nou weer? Nieuw woord voor galgje? Is het eetbaar? Ja zeker, reken maar dat het eetbaar is!

Dit is de combi van mijn twee meest favoriete verantwoorde baksels: bananenbrood en granola. Eerder heb ik al mijn basis recept voor homemade granola en bananenbrood met appel al met jullie gedeeld. De leden en vaste klanten van Fytaal hebben met de kerst ook al een recept voor een kerstbananenbrood gehad met een kant-en-klare mix hiervoor. Zij hoefden alleen zelf nog bananen en eieren toe te voegen. Ik vind zelf de smaak van een goede bananenbrood erg lekker en ik hou echt van lekker knapperige zelfgemaakte granola…. dus ben ik aan de slag gegaan om deze twee toppertjes te combineren.

Nou dat is prima gelukt, al zeg ik het zelf. Hieronder vind je mijn recept. Als je zelf nog wat leuks aan toegevoegd hebt of verbeterd hebt, dan hoor ik het graag natuurlijk.bananenbroodgranola1

Voor een klein potje granola heb je nodig:

 

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 kleine ( of 1 grote) rijpe bananen, geprakt
  • 1 el honing (naar smaak)
  • 1 el kaneel (naar smaak)
  • snufje zout

bananenbroodgranola 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kunt amandelmeel kant en klaar kopen bij bijvoorbeeld de natuurwinkel, maar je kunt ook amandelen zelf fijnmalen in de keukenmachine. Mix alle ingrediënten door elkaar. Het wordt uit eindelijk een smeuïg geheel. Die smeer je uit over bakpapier tot het een dunne laag is. Dit bak je ongeveer 20-30 minuten in de oven. Ik heb de grote plak ‘bananenbrood’ wel even gekeerd halverwege. De onderkant heeft namelijk de neiging om wat sompig te blijven, en dat willen we natuurlijk niet bij een granola. Als je het uit de oven hebt gehaald maak je het fijn tot je stukjes granola hebt in de grootte die jij fijn vindt als granola. Ik houd heeeeel erg van granola in mijn kwark, en dan het liefst Senoble kwark. Dit is halfvolle kwark met 3,2% vet met een waanzinnig romige smaak. Je kunt deze kopen in bakken van 1 kg (jeee!!!) en kost ongeveer €1,60 bij de Jumbo of Coop. Echt genieten zo in de ochtend!

bananenbroodgranola 3

Eet smakelijk!

Doriene