Fytaal’s Pink Ribbon Maand

pink ribbon actie fytaal

Oktober is begonnen. Naast dat de herfst nu echt gekomen is, is er ook een (tijdelijke) verandering bij Fytaal.

Deze maand kleurt Fytaal niet oranje en groen, maar roze…. Roze van Pink Ribbon! Oktober is Pink Ribbon Maand. Tijdens deze maand zijn er verschillende aciviteiten bij Fytaal. Zo zijn wij afgelopen zaterdag 1 oktober gestart met een Pink Ladies Training. Een training van 1,5 uur voor het goede doel.

20161001_110130-01

Waarom Fytaal Pink Ribbon steunt is eigenlijk makkelijk… Borstkanker treft namelijk 1 op de 7 vrouwen en het blijkt zelfs doodsoorzaak nummer 1 te zijn bij vrouwen tussen 35 en 55 jaar. Elke dag krijgen 41 mensen de diagnose borstkanker. Waarschijnlijk ken jij ook wel een vrouw die borstkanker heeft of heeft gehad? De diagnose borstkanker krijgen is iets wat ons allemaal kan gebeuren. En als het gebeurt heeft het een ontzettende impact op ons leven. En dat van onze directe omgeving. Vanaf het moment dat het knobbeltje gevoeld wordt is er die angst. Angst voor het slechte nieuws, angst voor de ziekte, angst voor het ziek zijn, angst voor het onbekende… Dan komt de behandeling, een operatie: borstbesparend of amputatie, bestraling, wel of geen chemo… Alles is mogelijk, want elke vorm van kanker en elk persoon is weer anders. Psychische problemen, ziek zijn, slechte conditie, kaal worden, gevoel van vrouwelijkheid verliezen… De manier hoe er mee om gegaan wordt is ook bij iedereen anders, zowel door de dame in kwestie als door de partner, vrienden en familie om haar heen. De diagnose borstkanker heeft impact op iedereen. Pink Ribbon zorgt niet alleen dat er meer wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker komt, maar ook dat er meer psychosociale projecten zijn op gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker.

Zelf  ken ik, in mijn omgeving én in de familie van beide kanten, dames die deze afschuwelijk ziekte hebben gehad. Gelukkig hebben zij het allemaal overleefd. De een na een operatie, de ander na een lang en heftig proces van meerdere operaties, bestralingen en chemokuren. Dat geluk heeft niet iedereen en dat besef ik mij maar al te goed. Daarom steun ik Pink Ribbon.

Ik hoop dat jij dat ook doet. Bij Fytaal of door het speciale tijdschrift of armbandje te kopen deze maand, het maakt eigenlijk niet uit.

pink ribbon actie fytaal

Toch nog even een overzicht van de activiteiten van Fytaal in oktober:

Vrijdag 7/10 Pink Bubbles (vanaf 17 uur) : bubbels met een hapje en een loterij. Loten zijn ook los te koop bij Fytaal!

Zaterdag 15/10 Pink Yoga (10u) : yogales voor het goede doel voor iedereen die wilt ontdekken wat yoga voor hem/haar kan betekenen

Zaterdag 22/10 Pink Cooking (13u) : kookworkshop vitaal voeden

Zondag 30-10 Pink Stories (11u) : Een koffieochtend om met dames ervaringen uit te wisselen over het hebben (gehad) van borstkanker

Ik zou het erg fijn vinden als je even doorgeeft als je wilt komen via info@fytaal.nl.

Ik hoop je deze maand te zien bij Fytaal.

Vitale groet!

Doriene