Goede voornemens

 

vitaal 2017 fytaal baarn

Het einde van het jaar is in zicht, het nieuwe jaar komt steeds dichterbij….

Het einde van het jaar, een tijd waarin de meeste van ons nadenken over het afgelopen jaar, misschien wel de laatste jaren. Was 2016 een mooi jaar voor jou, of mag dit jaar het liefst zo snel mogelijk over zijn. Als 2016 niet zo goed voor je is geweest is de kans groot dat 2017 liever voor jou gaat zijn… Was 2016 wel een top jaar, wat maakte het dan zo goed? Komt het door een speciale gebeurtenis of door een speciaal iemand? Heb je degene dan al wel bedankt daarvoor. Fijne, warme mensen om je heen, waarvan je weet dat je altijd op hun kunt terugvallen als het even niet zo goed gaat. Dat is zo belangrijk voor jouw geluksgevoel. Koester deze mensen en deze gevoelens. Investeer in deze speciale band en deze speciale mensen. Het kunnen familieleden zijn, goede vrienden, maar soms ook uit onverwachte hoek, een collega of buurman.

Wat ging er goed afgelopen jaar en wat mag wel anders in het nieuwe jaar? En op welk van deze punten heb jij zelf invloed? Wat zou jij kunnen doen om dat in 2017 te veranderen? En wie kan jou daarbij helpen? Voor je het weet ben je goede voornemens aan het maken…

Overdenkingen aan het einde van het jaar gaan dus vaak gepaard met het bedenken van goede voornemens. De start van een nieuw jaar is dus blijkbaar hét moment om iets te willen gaan veranderen aan iets wat je minder fijn vindt aan jezelf, relatie, werk, hobby…. Noem maar op!

Vaak hebben deze voornemens te maken met onze gezondheid. Afslanken, stoppen met roken, minder drinken en snoepen, meer bewegen of nu eindelijk toch echt eens gaan sporten. We kennen het allemaal, op 2 januari (nee niet meteen de 1e, want dan komen we laat uit bed na een avond/nacht vol alcohol en lekkere hapjes en zijn er nog oliebollen over…) starten we met goede moed. De eerste week gaat het redelijk makkelijk, de weken daarna komen er moeilijke momenten, maar de wilskracht help je er door heen. Maar na een maand of 2,3 werkt die wilskracht niet meer mee en heb je de voornemens eigenlijk alweer achter je gelaten. Je bent teleurgesteld in jezelf. En eind 2017 heb je weer hetzelfde voornemen als dit jaar.

Wat is het toch zonde als je jezelf zo moet teleurstellen met het niet behalen van een doel, terwijl je dacht dat je het echt heel, heel erg graag wilde. Vaak komt het niet behalen van een doel doordat er vooraf geen goed plan gemaakt is. Er wordt zo maar begonnen, zonder er goed over nagedacht te hebben. Bij de eerste crisis (ja die komt zeker weten) gaat het fout en je hebt moeite om de draad weer op te pakken.

Wil je een doel behalen dan moet je een plan hebben…. Daarvoor heeft Fytaal de Fit & Strong Challenge ontwikkeld. In 12 weken wordt er gewerkt aan jouw doel en hoe jij dat het beste kunt behalen en behouden. Elke week is er een bijeenkomst waarin alle aspecten van vitaliteit aan bod komen. Het is dus voor iedereen geschikt, of je nu wilt afslanken of fitter en sterker wilt worden. Naast deze 12 bijeenkomsten wordt er ook 2-3 x per week getraind tijdens de Personal Group Trainingen. Alle bijeenkomsten en groepen zijn met max. 6 personen. De kosten voor de Fit & Strong Challenge bedragen 79 euro per maand (challenge duurt dus 3 maanden). Fit & Strong Challenge start al op zaterdag 7 januari, om het jaar extra goed te beginnen!

Wil je meer weten over deze challenge neem dan contact op via info@fytaal.nl of 035-5432700.

vitaal 2017 fytaal baarn

Proost op een mooi, succesvol 2017!

Doriene