Granola homemade – recept

granola recept fytaal baarn

Goodmorning Granola 

Ontbijt jij elke dag? Ik wel, en zeker met zo’n fijne ontbijtje als dit! Granola is echt zo gemaakt. Het is echt heel simpel, geloof mij. En eenmaal gemaakt blijft het, mits goed afgesloten, zeker een weekje goed.

Je kunt er natuurlijk van alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Het enige waar je op moet letten is dat je zachte dingen als gedroogd fruit pas toevoegt nadat jouw granola uit de oven komt.

Ik zal hieronder uitleggen hoe ik meestal mijn (basis)granola maak.

  • ongeveer 100 gr havermout
  • handje gepofte quinoa (te koop bij de Natuurwinkel)
  • ongebrande gemengde noten of gebroken walnoten
  • kokosrasp
  • kaneel of koekkruiden naar smaak
  • rozijntjes of gedroogde cranberries
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing

Meng alle droge ingrediënten door elkaar en spreidt het uit over een bakblik (bekleed met bakpapier). Verwarm de kokosolie en de honing tot het beide gesmolten is. Meng dit door het droge mengsel op het bakblik. Dit zet je in een voorverwarmde over van zo’n 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten. Blijf er wel bij, het verschil tussen lekker knapperig en verbrandt is maar klein… Neem jouw granola uit de oven en haal het van het hete bakblik af. Dit om eventuele verder bakken tegen te gaan. Meng nu de rozijntjes of gedroogd fruit erdoor.

Naast dat jouw huis nu heerlijk ruikt, heb jij morgenochtend een super lekker en verantwoord ontbijt. Goodmorning granola! Heerlijk met kwark en wat vers fruit van het seizoen, jammie!

Eet smakelijk!