Healthy Carrot Cake

healthy carrot cake fytaal baarn

Healthy Carrot Cake

Deze week is het voorjaarsvakantie en sinds gisteren is de maand maart ook weer begonnen. Het voorjaar is dus echt in aantocht en ook al vriezen je oren er bijna af als je buiten loopt, de tijd voor korte broeken, rokjes en bikini’s komt stapje voor stapje dichterbij. De meeste goede voornemens zijn ook dit jaar weer mislukt, dus tijd voor de nieuwe poging.

Zodra we gaan beseffen dat de zomer er aan komt gaan we weer massaal op ons eten letten en meer sporten. Ook al is het natuurlijk jammer dat er niet gewoon gedurende het gehele jaar een soort balans te vinden is, snap ik dit ook wel weer… In de winter, en dan vooral deze week (want F*CK wat is het koud!), zit jouw lichaam lekker verstopt onder de thermokleding en de dikke truien. Maar straks willen we dat alles toch weer toonbaar is. Maar we houden zo van lekker eten…. Lees: dilemma!

Of toch niet? Met deze Healthy Carrot Cake kan jij best verantwoord snoepen. Heerlijk bij kop koffie of thee als je vriendin komt, of zomaar gewoon omdat je zin hebt in te bakken. Zoals ik dus afgelopen dinsdag. Door de vakanties had ik een uurtje extra vrij. En wat doe je dan… BAKKEN! Nou had ik geen recept voor een verantwoorde carrot cake, dus moest ik zelf wat bedenken. En mijn weegschaal was stuk. Dus dit recept is beetje op gevoel en in gekke hoeveelheden en maten geschreven, maar dat bewijst dat je recepten meestal niet zo nauw hoeft te nemen. Want deze versie was echt prima te doen…. Hij is namelijk al helemaal op!

Dan nu mijn zomaar uit het blote hoofdje verzonnen recept voor een verantwoorde carrot cake.

healthy carrot cake fytaal baarn

Healthy Carrot Cake 

1 grote mok havermeel (gemalen havermout)

2 kleine (over)rijpe bananen

2 eieren

1 el bakpoeder

handje gebroken walnoten

150-200 gram fijn geraspte worteltjes

100-150 gram Optimel Griekse Yoghurt Koffie

grote el speculaas/koekkruiden

2 el honing

3 el hüttenkäse of, nog beter, (light) roomkaas

1/2 limoen

healthy carrot cake fytaal baarn

Doe het bakpoeder door de havermeel. Pureer de bananen met een staafmixer en meng het goed door de havermeel, samen met de eieren. Voeg de Optimel Griekse Yoghurt met koffiesmaak toe (Echt? Ja echt doen… sowieso kopen deze smaak!) met de koekkruiden, walnoten en 1 el honing. Meng alles goed door elkaar en giet in een ingevet bakblik. Dit gaat nu zo’n 20-30 minuten in de oven op 180 graden. Houdt het in de gaten, de baktijd kan variëren per oven. Daarna goed af laten koelen.

Voor de topping heb ik hüttenkäse gebruikt, maar ik weet dat (light) roomkaas nog lekkerderder is. Meng dit met sap van halve limoen en 1 el honing. Smeer dit uit over de afgekoelde carrot cake. Als laaste doe je de zest (geraspte schil) van de halve limoen er nog overheen. Let er op dat je alleen het groene deel van de schil gebruikt als zest en het witte deel. Da’s bitter en dat willen we niet.

Nu kijken of je je kunt beheersen tot de visite komt… kon ik niet in elk geval 😉

healthy carrot cake fytaal baarn

Vitale groet,

Doriene