Home » Blog » Balans houden – hoe doe ik dat?

Balans houden – hoe doe ik dat?

suppen Baarn

Balans vinden, maar vooral ook balans houden, het is én blijft een ding. Vooral in deze huidige tijd waarin alles in overvloed is, eten, winkels, sociale media, prikkels komen van alle kanten…. Alles is in overvloed, behalve tijd. Tijd hebben we altijd te kort!

Iedereen is altijd maar druk, druk, druk. Het lijkt wel of je er niet bij hoort als je het niet druk hebt. Hoe raar is dat eigenlijk? Alsof je agenda altijd tot aan de nok toe gevuld moet zijn om een goed leven te leiden. Terwijl ik bijvoorbeeld juist oplaad door alleen te zijn. Niets is fijner dan na een werkdag even alleen op de bank te ploffen en te relaxen. Misschien wel met Netflix aan, even lekker verstand op nul. En na één dagje in het weekend sociaal te hebben gedaan met vrienden en vriendinnen, vind ik het heerlijk om een dagje geen afspraken te hebben. Gewoon te doen waar ik zin in heb. Juist even geen agenda die mijn dag bepaalt.

En natuurlijk doe ik er ook soms aan mee. Als ik naar mijn agenda en to-do lijstje kijk dan komt soms dat onrustige, opgejaagde gevoel opzetten. Een gevoel die ik heel naar vind en dus zo veel mogelijk probeer te vermijden. Op zulke momenten is die eerder genoemde balans o zo belangrijk. Voor iedereen is die balans anders, dus ik kan niet zeggen dat wat ik doe ook voor jou zult werken, maar misschien kan het jou een zetje geven in hoe jij beter de balans kan vinden. Hoe vind je nou die balans tussen dat druk en opgejaagd zijn en de rust en ruimte in je hoofd, lijf én leven?

Skip het woordje ‘druk’

Sinds kort probeer ik het woordje ‘druk’ niet meer gebruiken. Ik ben niet druk, mijn agenda is gewoonweg goed gevuld. En als mijn werkagenda echt heel goed gevuld is, dan moet er in mijn privé agenda dus iets minder staan. Want zoals ik hierboven al aangaf, ik laad dan juist weer op. Ik ga met Gijs (mijn hond) het bos in of langs het strand wandelen, lees een boek en kijk weer eens een aflevering of 2,3 (of meer) van een spannende serie op Netflix. Hoe voller mijn werkagenda, hoe leger mijn privé agenda…. Soms jammer dat ik gezellige dingen moet laten schieten, maar ik weet ondertussen dat het beter is voor mijzelf.

Maak een to do-lijst

Als ik het overzicht toch even kwijt ben dan maak ik lijstjes…. lijstjes met alles wat ik nog moet doen die dag/week en wat er in mijn hoofd speelt. Als ik alles heb opgeschreven dan ga ik kijken wat ik meteen gedaan moet worden en dat gaat dan bovenaan het lijstje. Op deze manier creëer ik overzicht en overzicht geeft mij rust en rust geeft mij die balans in drukke tijden (oeps, toch nog het woordje gebruikt, FOEI)

Ga de natuur in

De natuur opzoeken en actief bezig zijn werken ook goed bij mij om die rust in mijn hoofd te bewaren of te krijgen. Mijn hoofd even leeg maken door fysiek bezig te zijn. De combinatie van natuur en bewegen is helemaal top! Dus daarom die fijne wandelingen met Gijs in het bos of op het strand.

Het toppunt van fysiek en mentale balans in de natuur is voor mij toch wel SUPPEN. Stand-Up Paddling. Staan op een soort surfplank je zelf voort paddlen en je over het water voor bewegen. Hoe meer in balans kan je zijn?

Lichamelijk aan de bak om letterlijk je balans te bewaren om niet in het water te vallen. Mentaal kom je tot rust omdat je 1. op het water midden in de natuur bent en 2. je fysiek zo in beslag genomen wordt door het paddlen en balans houden dat je gewoonweg niet kan gaan piekeren. En overvalt het je dan toch, dan kijk je eens goed om je heen om te beseffen waar je bent. Laat de natuur dan even op je inwerken, het kabbelende water, de vogels, het groen langs de kanten en met een beetje geluk het zonnetje op je koppie. #melike

Stand-Up Paddling

Helaas is het er deze zomer nog niet van gekomen om met Fytaal als uitje te gaan suppen, maar er komt een supper (ja lekker fout woordgrapje 😉 ) leuk SUPEVENT aan. Vrijdagavond 6 september organiseert Fytaal met TopSup een SUNSET suptour op de Loosdrechtse Plassen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn wij aan het suppen terwijl de zon langzaam ondergaat. (Voor het donker wordt, zijn we uiteraard weer terug op de boot)

Mocht je dit nou ook eens willen beleven, dan kan dat! Je kunt je aanmelden voor de SUNSET suptour via info@fytaal.nl. De kosten bedragen €32,50 en dat is incl. boottocht, materiaal, begeleiding van Emiel van TopSup en een drankje aan boord op de terugweg). Voor meer info kan je ook het evenement op onze Facebook pagina checken.

Tot supssssssss,

Doriene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *