FYSIOTHERAPIE

WANNEER FYSIOTHERAPIE


Vrijheid van bewegen is zo vanzelfsprekend, benen die ons overal heen brengen, armen die iets uit het keukenkastje pakken. Tot dat het door een blessure niet meer zo is, dat is het moment dat de fysiotherapeut je kan helpen.

DE BEWEEGSPECIALIST

Een fysiotherapeut is een specialist op het gebied van bewegen. Voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kun je bij de fysiotherapeut terecht. Door de combinatie van fysiotherapie en personal (medical) training ben ik gespecialiseerd op het gebied van bewegen en het opsporen van beweegasymmetrieën.

PERSOONLIJKE AANDACHT

De behandelingen zullen altijd 1-op-1 gegeven worden, hierdoor er is er veel tijd voor persoonlijke aandacht. Naast dat er natuurlijk lokaal naar de klacht gekeken wordt, wordt er meestal naar het gehele beweegsysteem gekeken. Mensen kunnen klachten krijgen van het houding –en bewegingsapparaat, omdat zij hun lichaam niet optimaal en op de juiste manier belasten. Compensatiegedrag van het lichaam als gevolg van blessures, over/onderbelasting en aanleg (bv. hypermobiliteit) speelt vaak een rol in het ontstaan van klachten. Veranderingen in het beweeggedrag leiden vaak tot compensaties op andere niveaus. De locatie van de klacht hoeft hierdoor niet altijd de locatie van de oorzaak te zijn. Klachten van de knie bijvoorbeeld, vinden vaak hun oorsprong in de heup.

Sporten, het ging eigenlijk altijd goed, maar nu word je belemmerd door een blessure… Je hebt al jaren dezelfde terugkerende blessure en weet je niet goed wat je er aan kunt doen? Jouw lichamelijke klachten belemmeren je in jouw sportactiviteiten?

Heb je een blessure of pijn? Belemmert het jouw dagelijkse leven of sport? Durf je door lichamelijke klachten niet te sporten?

ZONDER VERWIJZING EN ZONDER WACHTLIJST

Je kunt met of zonder medische verwijzing terecht voor fysiotherapie. Bij Fytaal ook zonder wachtlijst overigens. Je kunt meestal binnen 2 werkdagen terecht. Voor het eerste contact wordt het liefst een uur ingepland. Ik vind het namelijk fijn als er voldoende tijd is voor een intake, onderzoek en het ook al een (deel van de) behandeling. Hierdoor ga je in ieder geval met goede gerichte adviezen en/of oefeningen naar huis en hoef je niet op de volgende afspraak te wachten voor een behandeling.

FYSIOTHERAPIE AAN HUIS

Ook kunt bij Fytaal terecht voor behandelingen aan huis, bijvoorbeeld de eerste weken na een operatie wanneer je niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen.

GEEN CONTRACTEN

Sinds 2019 werkt Fytaal contractvrij. Dat houdt in dat wij geen contracten hebben afgesloten met zorgverzekeraars. Deze keuze is gemaakt om meer persoonlijke aandacht kunnen geven aan jou als klant. De behandeltijd is hierdoor ook langer.
Contractvrij werken betekent dat wij jou de factuur sturen en jij die zelf kunt doorsturen naar de zorgverzekeraar. Check jouw polis bij ‘ongecontracteerde zorg’ wat dit voor jou inhoudt.

FYSIOTHERAPEUT

Doriene Verzijlenberg

Doriene is eigenaar van Fytaal, Fysiotherapeut, Personal Trainer en Vitaliteitstherapeut