Home » Blog » Drie maanden na de start van de lockdown…

Drie maanden na de start van de lockdown…

Drie maanden na de start van de intelligente lockdown gaat het met Fytaal beter dan ooit!  Iets wat ik toen nooit had kunnen bedenken.

Het nieuws dat sportscholen en dus mijn gym dicht moesten hakte er best wel flink in. Ik had verwacht dat het zou gebeuren, maar toch… pfff, je gym moeten sluiten, die net iets meer dan jaartje open is, is natuurlijk ook niet niks. Vooral omdat we geen idee hadden voor hoe lang.

Man o man, het kostte heel wat (in)spanningen en schakelwerk om alle veranderingen steeds door te voeren. En het liefst zo snel mogelijk uiteraard 😉 Twee dagen na de sluiting gingen we volledig online o.a. met 10 groepslessen per week, een leefstijlwebinar per week en de april vitaliteitsmaand met elke dag een weetje en een opdracht op gebied van leefstijl en vitaliteit. Zoals mijn collega Peter zei “gelukkig ben je goed in schakelen”.

Ik heb veel energie, heb uitdagingen nodig en werk het beste met een deadline in zicht. Van een beetje extra druk ga ik beter presteren. Maar na 5 weken lockdown en onzekerheden bleek mijn lijf even aan te geven dat het genoeg was. Weken op rij stress, al 9 maanden 6 dagen per week werken (om soms op dag 7 ‘nog wat te doen’) vond mijn schouder het mooi geweest, Op Koningsdag kon ik mijn arm niet meer optillen. Mijn schouder zat compleet vast.


De vakantie naar Porto in april was natuurlijk niet door gegaan, dus ik moest nu wel mijn rust gaan vinden.. thuis… in lockdown… met een bedrijf dat dicht was. Maar het lukte, met medicatie van de huisarts, goede oefeningen, veel lezen op mijn balkonnetje (ben ondertussen in mijn 6e lockdown boek bezig) en veel lange ontspannende wandelingen langs de Eem met Gijs, mijn hond. Na 2 weken kon ik weer meer. En dat was precies op tijd, want ik mocht met mijn werk als fysiotherapeut weer gaan starten. Langzaam aan opgebouwd en na korte tijd mochten we gelukkig ook buiten trainingen gaan geven. Dit doen we op het terrein van onze te gekke buren van LooVision. Op dat terrein staat nu zelfs een tent zodat de trainingen ook bij regen gewoon door kunnen gaan. En hebben we besloten dat we per 1 juli zowel INDOOR als OUTDOOR trainingen gaan geven.


Alle leden van Fytaal zijn nog steeds lid  (mijn leden zijn de beste!) en de nieuwe aanmeldingen stromen lekker binnen. Dit houdt in dat we het rooster al per 1 juni hebben uitgebreid, maar dit ook weer per 1 juli zullen doen!

Voor de INDOOR trainingen moeten we o.a. nog ‘even’ alles op gepaste afstand zetten, tape op de vloer plaatsen, zorgen dat er genoeg schoonmaak- en desinfectiemiddel is en uiteraard het nieuwe rooster passend krijgen en dan kunnen we weer van start met (deels) binnen trainen.


Als klap op de vuurpijl krijgt Fytaal uitbreiding van het team! Vanaf 1 juli zal Lisa ons team komen versterken. Lisa zal zich voorlopig aan de slag gaan met het geven van Personal Group Trainingen. Maar hierover binnenkort meer op de website, Facebook en/of Instagram.

Dus zoals ik al begon: Drie maanden na de start van de lockdown gaat Fytaal beter dan ooit! Al kostte het wat bloed, zweet en tranen…

Vitale groet,

Doriene

2 reacties op “Drie maanden na de start van de lockdown…”

  1. Lieve Dorine !
    Ik ben super trots op je . Jullie inzet word beloond .
    Ga zo door ik zal je blijven volgen.

    Dikke knuffel Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *